El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Trump ajorna la visita al Regne Unit a causa de les manifestacions
  • CA

 

 

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha ajornat la visita que tenia programada al Regne Unit degut a les manifestacions ciutadanes, segons informa el diari The Guardian. El diari explica que el president nord-americà va trucar a la primera ministra britànica, Theresa May, fa poques setmanes per informar-la que no tiraria endavant la visita oficial si la majoria de la població britànica no hi estava a favor. Una trucada que va suposar la sorpresa de tots els que estaven presents a l’habitació, segons hauria informat un assessor de May al diari britànic.

 

 

Theresa May va convidar el president dels Estats Units i Melania Trump, la primera dama, a una visita oficial al Regne Unit que havia de tenir lloc a la tardor. La invitació va fer-se oficial el 27 de gener de 2017, set dies després de la investidura de Trump, després que May anés personalment a la Casa Blanca, la residència oficial del president, a petició de la reina Isabel II, cap d’estat britànica. L’anunci de la visita de Trump va provocar nombroses i repetides concentracions ciutadanes al Regne Unit per protestar. La polèmica va portar Westminster a debatre sobre la idoneïtat de la visita el 20 de febrer de 2017, després d’una petició al Parlament britànic firmada per gairebé 2 milions de persones.

 

 

Més recentment, l’alcalde de Londres, Sadiq Khan, va tornar a demanar que es cancel·lés la visita degut als comentaris que havia fet el president nord-americà en els atemptats terroristes a Londres i l’alcalde de la ciutat. A principis de setmana, Khan va dir parlant al Channel 4 News: “No crec que hàgim de convidar el president dels Estats Units en les circumstàncies on les seves polítiques van en contra de tot el que nosaltres defensem”. Unes declaracions que van ser contrarestades pel ministre d’Assumptes Exteriors, Boris Johnson, que va defensar que la visita de Trump s’havia de produir. “La invitació ha estat discutida i acceptada i jo no veig cap motiu per revocar aquesta decisió”, va dir al programa Today, de la BBC radio 4.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa