Trenca el silenci el laboratori de Wuhan acusat d'haver deixat escapar el coronavirus

Una viròloga del centre nega les acusacions i demana a Donald Trump que els demani "perdó"

Shi Zhengli, la viròloga responsable del grup que estudia els coronavirus en ratpenats al laboratori de Wuhan acusat d'haver deixat escapar el SARS-CoV-2 que causa la Covid-19, ha trencat el silenci per negar les acusacions. Zhengli no només nega que el seu equip tingués notícia del nou virus abans que se'n parlés i ha assenyalat que el president dels Estats Units, Donald Trump, els ha de demanar "perdó" per haver donat suport a la teoria que se'ls va escapar.

"L'afirmació del president Trump que el SARS-CoV-2 es va filtrar del nostre institut contradiu totalment els fets", ha assegurat Zhengli. A més, ha afegit, "perjudica el nostre treball acadèmic i la nostra vida personal". La científica reitera que els ha de demanar unes disculpes, en declaracions a la revista Science.

 

La científica ha remarcat que en els darrers 15 anys, el seu laboratori ha aïllat i cultivat només tres coronavirus de ratpenats i que només un infectava humans, el que va causar els SARS que va escltar el 2003. El laboratori ha detectat fins a 2.000 coronavirus més. El personal del centre i els estudiants del laboratori han fet el test de la Covid-19 i tothom ha sortit negatiu, segons la científica, que volia negar que una persona encomanda del seu equip hagués desencadenat la pandèmia.

 

Comentaris