Sierra Leone prohibeix la mutilació genital femenina

Un 90% de les nenes i dones del país han patit una ablació

 

 

El Govern de Sierra Leone ha prohibit la mutilació genital femenina com a part d'una sèrie de mesures contra les cerimònies d'iniciació per part de societats secretes, segons ha confirmat el ministre de Govern Local i Desenvolupament Rural, Anthony Brewah. Amb prop d'un 90 per cent de nenes i dones que han sofert ablació, Sierra Leone té una de les majors taxes de mutilació genital femenina a Àfrica, segons dades de Nacions Unides, i és un dels pocs països del continent en el qual encara era legal.

  

 

  

 

  

 
"El Govern ha prohibit amb efecte immediat la iniciació a tot el país", ha dit, en una carta enviada a les autoritats regionals. L'ablació és part del procés d'iniciació en societats secretes conegudes com 'Bondo', que tenen un destacat pes polític.

  

 

  

 

  

 
"Volem assegurar-nos que el Govern sap que els cossos de la dona no són camps de batalla. Volem saber què faran per a protegir a les dones i com s'asseguraran que la prohibició és aplicada", ha sostingut l'activista i exministra Rugiatu Turay.

  

 

  

 

  

 
Els autors de l'informe calculen que 55 milions de nenes menors de 15 anys a Àfrica han estat sotmeses a l'ablació o estan en risc de ser-ho. La meitat viuen en tres països --Egipte, Etiòpia i Nigèria-- que ja han prohibit la pràctica.
 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?