Regne Unit participarà el 23-M en les eleccions europees

El govern britànic anuncia els comicis a l'espera d'un acord 'in extremis'

El Govern de Regne Unit ha admès que ja no hi ha temps suficient per a completar el procés de ratificació de l'acord de sortida de la UE abans de les eleccions europees, per la qual cosa els ciutadans britànics estaran cridats a les urnes el pròxim 23 de maig.

 

El 'número dos' de l'Executiu, David Lidington, ha reconegut que el Govern s'ha quedat sense temps per a evitar uns comicis que, d'haver-se complert els terminis inicials, no haurien d'haver tingut lloc. Regne Unit havia d'haver abandonat la UE el 29 de març. Lidington ha dit a la BBC que, "legalment", al país no li queda una altra opció que tornar a treure les urnes, alguna cosa que farà el pròxim 23 de maig, el primer dels quatre dies en què els europeus dels 28 països que integren la UE triaran als seus respectius representants en l'Eurocambra.

 

 

No obstant això, Lidington confia que els eurodiputats britànics "no arribin a prendre possessió dels seus escons", per la qual cosa ha cridat a "redoblar els esforços" per a concloure el procés de ratificació de l'acord de retirada abans de l'1 de juliol, data de constitució del Parlament Europeu. L'última pròrroga a la qual ha accedit Brussel·les autoritza la permanència de Regne Unit fins al 31 d'octubre, encara que la primera ministra, Theresa May, ha reiterat el seu desig de no esgotar el termini, per a això està immersa en un procés negociador amb el Partit Laborista. 

 

Comentaris