Putin diu que la situació a Catalunya és un "assumpte intern d'Espanya"

Confia que el país "superi aquesta crisi"

El president de Rússia, Vladimir Putin, ha afirmat aquest dimarts que està "sèriament preocupat" per la situació que s'ha generat a Catalunya després de la repressió policial de l'Estat, tot i que ha afegit que "és un assumpte intern d'Espanya" i ha confiat que el país "superi aquesta crisi".

 

Ho ha dit en un discurs en motiu de la cerimònia de presentació de credencials d'una vintena d'ambaixadors a Rússia, entre ells l'espanyol Ignacio Ybáñez.

"Tot el món està parlant ara del referèndum a Catalunya. Francament, estem sèriament preocupats per Espanya, encara que aquest és un tema intern el Regne d'Espanya. Esperem que superi aquesta crisi", ha dit.

 

Putin també ha destacat que Espanya i Rússia tenen relacions des de fa segles, i que, de fet, aquest any s'han celebrat els 350 anys dels primers contactes diplomàtics.

 

 

"Els nostres pobles estan units per sentiments de simpatia i respecte mutus", ha assegurat, i ha afegit que "hi ha potencial per desenvolupar la cooperació russa-espanyola en molts àmbits, malgrat la situació política adversa".

 

Comentaris