El president de les Filipines ordena matar qui se salti la quarentena pel coronavirus

Autoritza les forces policials i militars a "disparar a matar", tal com ha anunciat en un missatge televisat

El president de les Filipines, Rodrigo Duterte, ha ordenat a les forces de la llei "disparar a matar" contra aquelles persones que violin els requisits de l'estricta quarantena per la pandèmia de COVID-19. Ho ha anunciat en un discurs televisat la nit de dimecres. "No dubto. Les meves ordres són per a la policia i l'exèrcit. En cas de problemes o d'una situació en què la gent es baralli i les seves vides estiguin en perill, disparin a matar", ha afirmat el mandatari després d'assenyalar que el brot del coronavirus "està empitjorant ".

Duterte ha aunciat que també demanarà a la policia que castigui els que ataquin metges i treballadors de la salut amb productes químics tòxics. "Els que causin problemes moriran de fam a les presons", ha advertit. De fet, el misssatge amenaçant arriba hores després que la policia intervingués en un miting que se celebrava a Manila, on una vintena de persones van sortir al carrer a demanar ajuda humanitària. 

 

Duterte també ha acusat grups civils d'esquerra d'instigar la protesta: "esquerrans, vostès no són el govern. No caminin per aquí causant problemes i disturbis perquè ordenaré la seva detenció fins que finalitzi el brot".

 

Comentaris