Nou incident entre Espanya i Regne Unit amb Gibraltar com a protagonista

Uns bucs de la marina espanyola fondejats davant la costa de Gibraltar provoquen una disputa

Bucs de Gibraltar
Bucs de Gibraltar | VERDEMAR

 

 

 

El Govern del Regne Unit ha assegurat que en l'incident que es va registrar diumenge en aigües de Gibraltar no va haver-hi cap "incursió" per part del patruller Tornado. Això sí, ha reafirmat la seva sobirania sobre les "aigües territorials gibraltarenyes britàniques". I és que aquest dilluns, Gibraltar ha denunciat que un buc de guerra espanyol, el Buc d'Acció Marítima Tornado, va ordenar aquest diumenge a dos vaixells civils que abandonessin la posició en la qual estaven fondejats davant la costa de Gibraltar, un incident que va concloure amb la sortida del buc de la Marina espanyola després que els dos vaixells es neguessin a complir l'ordre i es despleguessin dues unitats de la Marina britànica.

 

 

"Aquesta vegada no va haver-hi incursió. Estem segurs de la nostra sobirania a la totalitat de Gibraltar, incloses les aigües territorials gibraltarenyes britàniques i qualsevol incursió és una violació de la sobirania però no una amenaça", ha assegurat el portaveu del Govern que lidera la primera ministra britànica, Theresa May. Segons el secretari de Defensa britànic, Gavin Williamson, ha reiterat la defensa de la sobirania sobre Gibraltar, independentment del que passi en relació al procés de Brexit, en resposta a un diputat que acusava Espanya d'"intimidar" a embarcacions civils.

 

 

"Sempre serem aquí per defensar els nostres interessos de sobirania i defensar els interessos nacionals del Regne Unit", ha subratllat Williamson en una escarida resposta. El Ministeri d'Afers Exteriors espanyol ha defensat aquest dilluns l'actuació del patruller espanyol i ha assegurat que el buc estava desenvolupant en aquestes aigües les missions que tingués encomanades i que li corresponen "de manera habitual".

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?