El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Neutralitzat un home que ha atacat un agent amb un martell davant de Notre-Dame
  • CA

Un home armat amb un martell ha atacat aquest dimarts un agent de Policia davant de la catedral de Notre-Dame, a París, abans de ser disparat i ferit per aquest, segons informen els mitjans francesos. La Fiscalia Antiterrorista de París ja ha obert una investigació dels fets. Una font del Ministeri d’Interior ha indicat a ‘Libération’ que l’agressor ha resultat “ferit en el tòrax” i que es desconeixen de moment tant “el seu estat de salut com els seus motius”. D’altra banda, el diari ha precisat que l’agent, que estava de servei, ha resultat ferit de caràcter lleu. Encara que inicialment s’havia informat que havia estat un company qui hauria neutralitzat l’agressor, les últimes informacions apunten al fet que ha estat el mateix agent atacat qui ha obert foc.

 

La Prefectura de París havia informat poc abans que hi havia “una intervenció en curs d’efectius de la Policia” a la plaça enfront de l’emblemàtica catedral de Notre Dame. En un escarit missatge en el seu compte de Twitter, la Prefectura ha instat els ciutadans a “evitar el sector”. La Brigada d’Investigació i Intervenció (BRI, per les seves sigles en francès) s’ha desplaçat immediatament fins al lloc dels fets per cercar un eventual còmplice i la zona ha estat acordonada, segons ‘Le Figaro’. D’acord amb aquest diari, a l’interior de la catedral hi hauria unes 900 persones. La secció antiterrorista de la Fiscalia de París ja ha obert una investigació sobre el succés, que ha encarregat a la secció antiterrorista de la Brigada Criminal i a la Direcció General de Seguretat Interior (DGSI).

 

El succés, sobre el qual no hi ha més detalls, es produeix tres dies després de l’atemptat en el Pont de Londres, en el qual va haver-hi set morts, i a cinc dies de la primera volta de les eleccions parlamentàries a França. La catedral de Notre Dame és un dels monuments més visitats de París, amb uns 13 milions de visitants a l’any.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa