Mor una dona en un "acte terrorista" a Irlanda del Nord

Els cossos de seguretat apunten a dissidents republicans com a autors "probables" de l'assassinat

 

 

 

Una dona de 29 anys ha mort aquest dijous a Irlanda del Nord, al Regne Unit, en un tiroteig que la Policia ha descrit com un "atemptat terrorista" que s'ha registrat a la localitat de Londonderry, segons ha informat el diari local 'The Guardian'. Les forces de seguretat, que han fet una crida a la calma, han indicat que s'han sentit diversos trets a l'àrea de Creggan després que diversos vehicles fossin incendiats presumptament pel llançament de desenes de còctels molotov en el marc d'un seguit d'aldarulls.

 

 

Alan Hutton, del Servei de Policia d'Irlanda del Nord (PSNI, en anglès), ha explicat que els agents han acudit al lloc dels fets després de ser avisats que algú havia resultat ferit. "Em sap greu confirmar que els trets d'aquesta nit a Creggan han acabat amb la vida d'una dona de 29 anys", ha expressat l'agent Mark Hamilton. Es tractaria de la periodista Lyra McKee. que hauria mort víctima de les ferides de bala que ha rebut enmig dels disturbis. "Ho estem tractant com un atemptat terrorista i hem obert una investigació per assassinat", ha afegit. Se sospita de dissidents republicans escindits del grup terrorista IRA. Diversos testimonis han asseverat que les forces de seguretat han traslladat la jove a un hospital de la zona, on s'ha confirmat posteriorment la seva defunció.

 

 

Els aldarulls s'haurien produït en resposta a una batuda duta a terme per un gran nombre d'agents en un habitatge de la zona. Gary Middleton, dirigent del Partit Unionista Democràtic (DUP) i diputat per aquesta circumscripció, ha qualificat l'incident de "lamentable". "Terribles escenes de violència s'han vist aquesta nit a Creggan. La població i el PSNI s'han vist en perill pels qui volen destruir comunitats", ha afirmat en el seu compte de Twitter. 

 

 

 

 
 

Comentaris