El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mor una aficionada de la Juventus ferida en l’estampida durant la final de la Champions
  • CA

 

 

Una aficionada de la Juventus ha mort a l’hospital dues setmanes després de resultar ferida en una estampida provocada per una falsa amenaça de bomba a la plaça San Carlo de Torí (Itàlia), mentre es disputava la final de la Lliga de Campions, moment en el qual es va estendre el pànic entre els assistents. L’ajuntament de la ciutat i el club han confirmat en sengles comunicats que l’aficionada de 38 anys, anomenada Erika Pioletti, va morir la nit del passat dijous. “Juventus Football Club vol expressar les seves sinceres condolences per la mort d’Erika. Els esdeveniments van tenir lloc a Torí i les víctimes d’aquella tragèdia del 3 de juny es mantenen en els cors i ments de tots aquells involucrats amb el club”, ha expressat el club italià.

Al voltant de 30.000 persones es van citar a la plaça de la ciutat italiana per veure el partit entre la Juventus i el Reial Madrid en una pantalla gegant, que s’estava disputant a Cardiff i que va acabar guanyant el conjunt blanc. Més de 1.500 aficionats van resultar ferits quan de sobte es va estendre el pànic i van tractar de sortir de la plaça. La majoria van sofrir ferides lleus, però un noi de 7 anys va romandre en coma durant més d’una setmana. Afortunadament, es recupera de forma progressiva.

 

La policia continua investigant els motius de l’estampida. Diversos testimonis van confessar haver escoltat focs d’artifici, uns altres que algú va ruixar esprai de pebre, complicant-li la respiració als assistents. Els crítics, per la seva banda, acusen l’ajuntament local, motivats pel moviment antisistema 5 Estrelles, d’una pobra organització. “El que ha ocorregut caurà sobre aquells que siguin directa o indirectament responsables”, ha afirmat aquest divendres el cap del Partit Demòcrata governant, Matteo Renzi, mentre l’alcaldessa de la ciutat del nord d’Itàlia, Chiara Appendino, ha expressat les seves disculpes i ha decretat un dia de dol en memòria de Pioletti.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa