Michel diu des de Grècia que els refugiats són "un repte de la UE"

El president del Consell aposta per donar una resposta "justa, forta i eficaç" a la qüestió migratòria

El president del Consell Europeu, Charles Michel, ha assegurat aquest dimarts des de Grècia que els refugiats són "un repte de la Unió Europea, no dels estats que estan en primera línia". Després d'una trobada a Atenes amb el primer ministre grec, Kyriakos Mitsotakis, amb qui ha fet una declaració conjunta, Michel ha assegurat que la Unió Europea ha de donar una "resposta que sigui justa, forta i eficaç" a la qüestió migratòria. L'incendi del camp de refugiats de Moria, el més gran de Grècia, ha accelerat els plans de la Comissió Europea en l'àmbit migratori i presentarà ara el 23 de setembre la seva proposta d'estratègia.

En aquest sentit, Michel ha dit que la proposta de l'executiu europeu permetrà engegar el "debat" sobre la política migratòria del bloc comunitari.

"Ens hem de mobilitzar per fer recular la immigració il·legal, fer convergir els sistemes d'acollida i d'asil i fer més eficaces les polítiques de retorn pels que no entren en els criteris fixats", ha assenyalat el president del Consell Europeu.

Davant la demanda de Mitsotakis perquè la UE s'impliqui més en el nou camp que s'està construint, la Comissió Europea està estudiant la possibilitat d'una gestió europea de la nova infraestructura.

 
 

Comentaris