El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
May vol posposar la votació sobre l’acord del Brexit prevista per dimarts, segons la premsa britànica
  • CA

 

La primera ministra del Regne Unit Theresa May vol posposar la votació sobre l’acord del Brexit prevista per aquest dimarts, segons informa la premsa britànica. Després de reunir-se d’emergència amb el seu gabinet aquest dilluns, la líder Tory compareixerà a la tarda a la Cambra dels Comuns, segons ha confirmat el grup parlamentari laborista. “És una pista força clara de què intentaran ajornar el vot de demà”, han assegurat al seu compte de Twitter. Per a la primera ministra escocesa Nicola Sturgeon, si es confirma oficialment l’ajornament de la votació, serà “una covardia patètica” de May.

 

Fins ara estava previst que el parlament britànic votés dimarts l’esborrany d’acord del Brexit pactat entre Londres i Brussel·les i avalat pels 27 estats membre. El govern de Theresa May, però, té complicat obtenir la llum verda al text, ja que no té garantida la majoria parlamentària per l’oposició dels laboristes, de l’SNP, la DUP i part del seu mateix partit.

  

 

  

Aturar el Brexit

  

 

Aquest pas enrere de May es produiria hores després que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea hagi decidit que Londres pot frenar unilateralment el Brexit. El Regne Unit podria notificar-ho després d’un procés democràtic d’acord amb els requisits constitucionals nacionals i sempre que l’acord de retirada no hagi entrat en vigor o, en cas que l’acord no hagi conclòs, durant un període de dos anys des de la notificació formal d’abandonar la UE, i qualsevol extensió possible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa