El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
May, disposada a tocar els drets humans per frenar el terrorisme
  • CA

 

La primera ministra britànica, Theresa May, ha assegurat que modificarà totes les lleis que faci falta, incloses les que tracten sobre la protecció i la defensa dels drets humans, per combatre l’amenaça terrorista, després de la sèrie d’atemptats que han sacsejat el Regne Unit els darrers mesos. May ha dedicat el seu discurs d’aquest dimarts a Slough, Anglaterra, a ratificar el seu compromís amb la seguretat nacional durant la seva etapa com a ministra d’Interior del govern de David Cameron.

 

La líder conservadora ha promès “fer més per restringir la llibertat i els moviments dels sospitosos de terrorisme quan hi hagi evidències suficients per saber que representen una amenaça, però no suficients evidències per a processar-los”. “Em refereixo també a augmentar les penes de presó per a les persones que hagin estat condemnades per delictes de terrorisme i a fer que sigui més fàcil deportar sospitosos estrangers als seus països”, ha afegit la cap del govern. “I si les lleis sobre drets humans ens impedeixen fer-ho, llavors haurem de canviar aquestes lleis per poder fer-ho”, ha assegurat May.

 

L’atemptat perpetrat el dissabte passat al Pont de Londres, que ha deixat set morts i desenes de ferits, ha impactat de ple a la campanya per a les eleccions generals del dijous que ve. El líder laborista, Jeremy Corbyn, fins i tot ha demanat la dimissió de la primera ministra per ordenar retallades a la policia com a titular d’Interior. May va convocar eleccions anticipades, precisament, per reforçar el seu lideratge  de cara a les negociacions amb la UE sobre el Brexit, però el Partit Conservador ha passat d’un avantatge de gairebé 20 punts a un marge de tan sols un punt aquesta setmana, d’acord amb els sondejos.

La reacció d’Aministia Internacional

 

Les declaracions de May han aixecat les crítiques d’organitzacions de defensa dels drets humans com Amnistia Internacional, que ha recordat que precisament en els moments actuals és quan més necessari és protegir els drets humans. L’organització ha assegurat que no restarà en silenci davant de qualsevol atac als drets fonamentals.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa