El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Maduro rebutja l’ultimàtum de les “elits europees”
  • CA

 

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha rebutjat l’ultimàtum donat per la Unió Europea per convocar noves eleccions al país si no vol que reconeguin al president de l’opositora Assemblea Nacional, Juan Guaidó, com a mandatari legítim del país.

 

“S’han comportat amb arrogància. Ningú pot donar-nos un ultimàtum. Si algú vol anar-se’n de Veneçuela, que se’n vagi“, ha declarat en una entrevista exclusiva a la filial turca de la cadena CNN des de Caracas. “Veneçuela no està connectada a Europa. Això és arrogància. Les elits europees no reflecteixen l’opinió dels pobles europeus”, ha afegit.

 

Sobre la proclamació realitzada dimecres passat per Guaidó, que es va declarar a si mateix “president encarregat” del país, Maduro considera que es va tractar d’un acte que “viola totes les lleis i la constitució”, i ha deixat en mans del Poder Judicial veneçolà qualsevol mesura sobre aquest tema”.

 

“No sóc un jurat, no em correspon a mi dir què mesures s’han de prendre per protegir la nostra constitució i el nostre país. Aquesta situació es resoldrà per la llei, davant el poder judicial“, ha declarat.

 

En l’entrevista, Maduro ha confirmat a més que la pràctica totalitat de diplomàtics nord-americans l’expulsió dels quals va ordenar poc després de la proclamació de Guaidó i del reconeixement de l’opositor com a president del país per part de la Casa Blanca “ja se n’han anat excepte un petit grup”.

 

En qualsevol cas, Maduro ha assegurat que, com va prometre, “la majoria de les relacions diplomàtiques dels Estats Units ja han acabat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa