Maduro ajorna l'obertura de l'Assemblea Nacional enmig de sospites de frau

Una decisió que ha justificat perquè hi ha 35 diputats que es troben a l'espera que l'autoritat electoral els confirmi el seu escó

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha anunciat que s'ajorna fins divendres vinent l'obertura de l'Assemblea Nacional Constituent, una decisió que ha justificat perquè hi ha 35 diputats que es troben a l'espera que l'autoritat electoral els confirmi el seu escó. "S'ha proposat que la instal·lació de l'Assemblea Nacional Constituent es faci en comptes d'aquest dijous, en pau i amb tranquil·litat divendres vinent a les 11:00 del matí per permetre la proclamació dels 35 constituents que han de proclamar entre aquest dijous i divendres el Consell Nacional Electoral i buidar les amenaces perquè nosaltres volem que tot sigui en pau", ha assegurat el mandatari veneçolà, en un discurs al Poliedro de Caracas aquest dimecres.

Maduro ha subratllat que la nova Assemblea Constituent és un "òrgan plenipotenciari" i que no hi ha "ningú" que s'hi trobi "per damunt"."Ningú no està per sobre d'aquest poder un cop s'instal·li. Ha d'actuar amb equilibri, moderació, força, capacitat i sempre amb la raó", ha afirmat Maduro. Maduro ha anunciat l'ajornament en un acte que ha celebrat amb els diputats triats per l'Assemblea Nacional Constituent el 30 de juliol. El seu missatge arriba després que la Unió Europea hagi anunciat que no reconeixerà aquest òrgan i que els seus ambaixadors no acudiran a la inauguració. La fiscal general de Veneçuela, Luisa Ortega Díaz, va anunciar aquest dimecres una investigació sobre les eleccions a l'Assemblea Constituent després que Smartmatic, l'empresa encarregada del sistema de vot electrònic a Veneçuela, denunciés que els resultats de les eleccions són fraudulents.

 
 

Comentaris