Macri, a la corda fluixa a l'Argentina

L'opositor 'kirchnerista' Alberto Fernández s'imposa en unes primàries, a l'avantsala de les eleccions que se celebraran el 27 d'octubre

Les Primàries Obertes Simultànies i Obligatòries (PASO) celebrades a Argentina han servit com a termòmetre del futur polític immediat i han deixat al president, Mauricio Macri, a la corda fluixa, conscient que la “mala” jornada de diumenge apropa l’opositor Alberto Fernández, abanderat ara del ‘kirchnerisme’, a la Casa Rosada.

Les enquestes prèvies a aquesta votació, en les quals es dirimien els partits i candidats que concorreran a les eleccions del 27 d’octubre en diversos nivells administratius –inclosa la Presidència-, vaticinaven un escenari més igualat entre els dos grans pols de poder que hi ha actualment a Argentina.

 

Així, el peronisme que va catapultar en el seu dia Néstor Kirchner i posteriorment la seva dona, Cristina Fernández, ha portat ara en braços a qui està cridat a rivalitzar amb Macri en els propers comicis. Alberto Fernández va aconseguir més del 47% dels vots, davant d’un Macri que es va haver de conformar amb poc més del 32%, segons resultats oficials.

“Hem tingut una molt mala elecció i això ens obliga a redoblar els esforços per octubre”, ha reconegut Macri davant dels seus seguidors. Les cares al quarter de Juntos por el Cambio evidenciaven aquests mals resultats i fins i tot alguns ministres van plorar, segons el diari ‘La Nación’, que no preveu no obstant això canvis sobtats en la composició del govern.

 

Comentaris