Líders europeus i àrabs celebren la primera cimera de la història entre la UE i la Lliga Àrab

El president espanyol Pedro Sánchez no ha assistit a la reunió d'alt nivell a Egipte, però sí el ministre d'exteriors Borrell

 

 

 

Gairebé una quarantena de líders europeus i àrabs han assistit aquest diumenge a la primera cimera entre la Unió Europea i la Lliga Àrab a Sharm El-Sheik, a Egipte. En la trobada que Brussel·les defineix com a "històrica" es discutiran qüestions com la immigració, la lluita contra el terrorisme internacional, el comerç o els conflictes a Síria, Líbia i el Iemen. En el seu discurs inaugural, el president del Consell Europeu, Donald Tusk, ha fet una crida per "treballar plegats" en la lluita contra "el negoci dels traficants" i "la immigració il·legal". Si bé Tusk ha reconegut als veïns àrabs els seus esforços assumint "el gruix dels moviments de població" i "ajudant els refugiats", els hi ha demanat cooperació per "facilitar els retorns, les readmissions i la reintegració" dels que estan a Europa.

 

 

El president espanyol Pedro Sánchez no ha assistit a la reunió d'alt nivell, però sí el ministre d'exteriors Josep Borrell. Tampoc participarà en aquesta cimera de dos dies el president francès Emmanuel Macron. En total 24 caps d'estat i de govern de la UE, entre ells la britànica Theresa May i l'alemanya Angela Merkel, han viatjat fins a Egipte.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?