Les protestes de Hong Kong degeneren en combats de guerrilla

Una persona ha resultat ferida i hi ha diversos detinguts

La Policia de Hong Kong s’enfronta aquest diumenge per segon dia consecutiu contra diversos grups de manifestants, en un nou episodi de violència que ha deixat de moment una dona ferida i cinc detinguts i dins de les protestes més greus que es recorden des que el Regne Unit tornés el territori a la Xina el 1997.

Les manifestacions pacífiques que van començar a finals de març contra un polèmic projecte de llei d’extradició a la Xina han acabat convertir-se en una sèrie d’escaramusses per tot Hong Kong, en un gest de rebel·lió contra un govern al que bona part de la població considera com una mera extensió de les autoritats de Pequín, que ignora la independència judicial del territori.

Els enfrontaments han començat al districte de Wan Chai, un barri de copes en el centre del territori, on la Policia ha llençat gasos lacrimògens a grups de manifestants que han llançat almenys dos còctels molotov.

També es té constància d’escaramusses a Sham Shui Po, a la illa de Hong Kong, on hores abans havia començat una marxa no autoritzada pel govern, i a prop d’una comissaria de policia a Tsim Sha Tsui. Allí ha resultat ferida al cap una dona que ha necessitat atenció mèdica, segons informa el ‘South China Morning Post’.

 

En total han estat detinguts uns cinc manifestants fins ara, a l’espera que els enfrontaments empitjorin quan avanci la nit.

 

Comentaris