La UE avisa Veneçuela que la detenció de Guaidó representaria una "escalada de tensions"

La comunitat política creu que la solució a la crisi que afecta el país només pot ser "política, democràtica i pacífica"

 

La Unió Europea (UE) ha avisat aquest dissabte Veneçuela que "qualsevol mesura que pogués posar en risc la llibertat, la seguretat o la integritat personal" de l'autoproclamat president interí del país, Juan Guaidó, suposaria "una major escalada de tensions i la ferma condemna de la comunitat internacional". En un comunicat, la UE ha assegurat que la solució de la crisi que afecta Veneçuela només pot ser "política, democràtica i pacífica". A part, ha recordat que els membres de l'Assemblea Nacional veneçolana gaudeixen d'immunitat constitucional, que "ha de ser plenament respectada". "Han de poder exercir el seu mandat parlamentari lliure d'intimidació a ells o als seus familiars", ha precisat la UE.

 

 

A més, la comunitat política ha expressat el seu compromís de seguir "de prop" els esdeveniments en cooperació amb els membres del Grup Internacional de Contacte i els seus socis regionals i internacionals.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?