La reina Elisabet II aprova la suspensió del parlament britànic

El president de la cambra i el líder de l'oposició critiquen que la paralització pretén obstaculitzar un possible rebuig parlamentari a un Brexit sense acord

La reina Elisabet II ha aprovat la suspensió del parlament britànic fins a mitjans d'octubre exigida pel primer ministre del Regne Unit Boris Johnson. El líder tory ha demanat aquest dimecres a la cap d'estat celebrar el seu discurs inaugural de govern el 14 d'octubre a Westminster, un fet que implica aturar l'activitat fins aquesta data. Tant el president de la cambra com el líder de l'oposició han criticat que la paralització impulsada per Johnson pretén obstaculitzar un possible rebuig parlamentari a un Brexit sense acord. La sortida del Regne Unit de la Unió Europea està prevista, de moment, per al 31 d'octubre i l'executiu de Johnson està intentant renegociar l'Acord de Retirada que hi ha ara mateix sobre la taula, però no descarta abandonar el bloc sense un pacte.

Abans de fer-se pública la decisió de la reina, el president del parlament britànic, John Bercow, ha criticat la intenció de suspendre la cambra assegurant que seria "un escàndol constitucional". El polític tory veu "clarament evident" que el propòsit de paralitzar el parlament és "impedir un debat sobre el Brexit". Per això, considera que seria "un atac contra el procés democràtic i els drets dels parlamentaris com a representants del poble".

 

Per la seva banda, el líder de l'oposició, Jeremy Corbyn, ha qualificat el moviment com a "una temeritat". "És un ultratge i una amenaça per a la nostra democràcia", ha dit el laborista.

 

Comentaris (6)
Norman Bates Fa 5 mesos
La llavor de dictadura sembrada per Espanya comença a escampar-se a altres països.
Jordi González Fa 5 mesos
La reina ho fa perquè no té altre via. Ha de seguir el protocol. Les forces que volen destruir la UE treballen amb força. Ens hem d'espavilar o Trump, Johnson, Farage, Pugidemont, Torra, Orbán, Bolsonaro acabaran guanyant.
Bon cop de falç Fa 5 mesos
Possar al mateix sac al president Torra, em sembla de descerebrat...ara González, vés a saber de on has sortit tú, deus ser un colomo..
Montgat Fa 5 mesos
Qualsevol dia el King Torra ho voldrà imitar, igual de demòcrata i populista.
al loro !! Fa 5 mesos
Como no le gusta el parlamento lo elimina. Es un paso hacia la dictadura. Y recordemos que a este individuo no lo ha elegido el pueblo, porque no era candidato a primer ministro.....Ojo al dato que ..... Hitler también pidió a Hinderburg la disolución del parlamentario antes de subir al poder..
fideli Fa 5 mesos
collons, quina democràcia!... quin cop d'estat!
Con Franco esto no pasaba.... Fa 5 mesos
Aixo es DEMOCRACIA !!