La policia utilitza gasos lacrimògens i canons d'aigua a París per dispersar els 'armilles grogues'

Les protestes contra l'augment dels preus dels carburants continuen arreu de França amb forts enfrontaments a la capital

 

Tensió als carrers de París per les manifestacions dels 'armilles grogues'. La policia francesa utilitza aquest dissabte al matí gasos lacrimògens i canons d'aigua per dispersar els manifestants, especialment als Champs Elysées, al centre de la capital. Els enfrontaments entre els manifestants, que protesten per l'augment del preu dels carburants, i la policia han col·lapsat un dels centres més turístics de la capital francesa. Centenars de milers de persones protesten arreu de França, en més de 2.000 localitzacions, també a la Catalunya del Nord, però els enfrontaments se centren a aquesta hora a París. Els manifestants, en algunes localitzacions, estan construint barricades contra la policia.

 
Els manifestants 'armilles grogues' fan una barricada als carrers de París
Els manifestants 'armilles grogues' fan una barricada als carrers de París | Reuters

 

Les autoritats franceses han mobilitzat uns 3.000 agents de policia arran de la protesta a París. Alguns manifestants aixequen llambordes de pedra, fan barricades i criden consignes com 'Macron, dimissió!'. També és habitual sentir, a la zona de les protestes, l'himne de la Marsellesa. 

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?