La CDU escull Kramp-Karrenbauer com a sucessora de Merkel

La cancellera alemanya es retira després de 18 anys al capdavant de partit

 

La CDU ha escollit aquest divendres Annegret Kramp-Karrenbauer com a nova líder. Kramp-Karrenbauer substitueix així la cancellera alemanya Angela Merkel, que va anunciar que deixava la presidència del partit després de 18 anys arran dels mals resultats electorals a Bavaria i Hesse. Kramp-Karrenbauer, coneguda com a AKK per les sigles del seu nom, era la candidata favorita de Merkel, tot i que té un perfil més conservador i unes profundes conviccions catòliques. AKK va ser primera ministra de l'estat de Saarland i és l'actual secretària general del partit. Ha estat escollida després d'imposar-se al congrés de la CDU a Hamburg a Friedrich Merz i Jens Spahn.

 

Merkel deixa la presidència de la CDU, però mantindrà, almenys per ara, el càrrec de cancellera fins a finals de mandat, el 2021. 

 

En el seu discurs per acomiadar-se del partit, Merkel ha agraït el suport de la formació i ha remarcat que sempre havia volgut exercir la funció pública amb "dignitat" i deixar-la, també, amb dignitat. 

 

 

"Ha estat un honor", ha dit, recordant que el partit que va començar a liderar l'any 2000 és ara "molt diferent", i que això és positiu. 

 

Merkel s'ha referit durant el seu discurs als "reptes" que té per endavant Alemanya, també a nivell internacional, des del canvi climàtic fins a la revolució tecnològica, o els nacionalismes i el canvi d'alguns estats membres d'un model de multilateralisme a un més aïllacionista. "En temps com aquests, defensem els nostres valors, la nostra manera de vida, a casa i a l'estranger", ha dit. 

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?