El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’oposició veneçolana allibera el pres polític Leopoldo López amb l’ajuda de militars
  • CA

 

El líder de l’oposició veneçolana Juan Guaidó ha fet una crida a posar fi a “la usurpació” de Nicolás Maduro en un vídeo on se’l veu envoltat de militars. Guaidó, que es va autoproclamar president de Veneçuela al gener i va ser reconegut pels EUA i la majoria d’estats de la UE, ha assegurat que les forces armades estan “clarament” al seu costat. Són aquestes forces les que han alliberat del seu arrest domiciliari el pres polític Leopoldo López.

 

 

“Ara mateix estic amb les principals unitats de la nostra Força Armada iniciant a la fase final de l’Operació Llibertat“, ha anunciat Guaidó a les xarxes socials. Segons ell, els militars faran un “desplegament” fins que “es consolidi la fi de la usurpació”. En reacció a aquest anunci el govern de Madura ha assegurat que estan “desactivant a un grup reduït d’efectius militars traïdors” que han promogut “un cop d’estat” i acusen “la ultradreta” de sumar-se al cop. 

 

El govern veneçolà, per la seva banda, ha denunciat que s’està produint un intent de “cop d’estat” per part de qui ha qualificat com “militars traïdors” després que l’autoproclamat president interí de Veneçuela, Juan Guaidó, hagi anunciat l’inici de la “fase final” per posar fi a la “usurpació” de Nicolás Maduro.

 

“Informem al poble de Veneçuela que en aquests moments estem desactivant un reduït grup d’efectius militars traïdors que s’han posicionat al Distribuidor Altamira per promoure un cop d’estat contra la Constitució i la pau de la República“, ha escrit en el seu compte de Twitter el ministre portaveu, Jorge Rodríguez.

 

 

En aquest sentit, ha fet una crida “al poble a mantenir-se en alerta màxima per, juntament amb la gloriosa Força Armada Nacional Bolivariana, derrotar l’intent de cop i preservar la pau”. “Vencerem”, ha augurat Rodríguez.

 

El Distribuidor Altamira es troba al costat de la base aèria militar La Carlota, des de la qual Guaidó ha publicat el seu missatge acompanyat de Leopoldo López, i de l’avinguda Libertador que condueix al Palau de Miraflores, seu de la Presidència.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa