L'Equador talla l'accés a Internet a Julian Assange

El govern de Lenin Moreno afirma que l'activitat del fundador de WikiLeaks "posa en risc" les relacions internacionals del seu país

L'Equador ha tallat l'accés a Internet a Julian Assange, que fa vuit anys que està refugiat a l'ambaixada d'aquest país a Londres per evitar ser extradit als Estats Units, segons ha informat el govern llatinoamericà en un comunicat. Ho fa perquè, diu, Assange ha incomplert el compromís assumit el desembre del 2017 de no emetre missatges que suposessin una ingerència en temes d'altres països. Assange ha estat molt crític amb diversos conflictes d'arreu del planeta, entre ells el que mantenen Catalunya i Espanya per la qüestió de la independència. Precisament, Assange havia fet diverses piulades els darrers dies en referència a aquesta qüestió, afirmant, per exemple, que Alemanya tenia el seu primer "pres polític" després de la detenció de Carles Puigdemont.

A banda d'aquest incompliment que assenyala el govern de l'Equador, el govern de Lenin Moreno també ha afirmat que el comportament d'Assange amb els seus missatges a través de les xarxes socials "posa en risc" les "bones relacions" que aquest país manté "amb el Regne Unit, la restat d'estats de la Unió Europea i altres nacions".

 
 

Comentaris