Identificat el sospitós de l'"acte terrorista" a l'estació Central de Brussel·les

El sospitós va morir ahir a al nit després de ser tirotejat per les forces de seguretat

 

El ministre de l'Interior de Bèlgica, Jan Jambon, ha assegurat aquest dimecres que el sospitós de l'explosió provocada a l'interior de l'estació Central de Brussel·les ha estat identificat, si bé no n'ha desvelat el nom. "Coneixem la seva identitat, però és massa aviat per donar el seu nom", ha dit, en declaracions a l'emissora local Bel RTL, recollides pel diari belga 'Le Soir'.

 

El ministre de l'Interior ha indicat que un consell de seguretat es reunirà a les 9:00 hores "per escoltar els serveis de seguretat i veure si s'han de prendre més mesures". Així mateix, ha demanat a la població que estigui tranquil·la i que segueixi les recomanacions de seguretat emeses per les autoritats. El cos del sospitós ha estat evacuat de l'estació Central a primera hora d'aquest dimecres, tal com ha recollit l'agència local de notícies Belga.

Les autoritats belgues van confirmar durant la nit d'aquest dimarts que el sospitós del que la Fiscalia ha descrit com un "acte terrorista" va morir després de ser tirotejat per les forces de seguretat. El sospitós va quedar estès a l'interior de les instal·lacions de l'estació a l'espera que els equips artificiers controlessin que no hi hagués més càrregues explosives a l'edifici o en l'individu. Posteriorment, les autoritats van informar d'una possible explosió controlada.

 

 

Un treballador de la companyia de ferrocarril (SNCB) ha relatat a diversos mitjans belgues que el sospitós va cridar diverses consignes que no va entendre, però que després va sentir com proclamava 'Allahu Akbar' (Déu és el més gran) abans de fer explotar una maleta. El Cos de Coordinació d'Avaluació del Risc (OCAM, en francès) ha informat que manté el nivell d'alerta terrorista en 3 (d'un màxim de 4), perquè "no hi ha indicació de més incidents". El Govern ha activat el Centre de Crisi per supervisar la situació.

 

 

L'estació Central seguirà tancada al públic en els serveis de tren, si bé ha estat oberta per al seu ús a la xarxa de metro, tal com han recollit els mitjans locals.

 

Comentaris