Un professor, decapitat a prop de París després de mostrar caricatures de Mahoma a classe

La fiscalia antiterrorista s'ha fet càrrec del cas i investiga l'autor dels fets, abatut a trets per la policia i ferit greument

Un home, professor de geografia i història segons el diari Le Monde, ha mort decapitat aquest divendres a la tarda a prop de París, a Conflans-Saint-Honorine (Yvelines). La fiscalia antiterrorista francesa s'he fet càrrec del cas perquè hi veu indicis d'actuació terrorista. L'agressor ha estat abatut a trets per la policia en una població propera al lloc dels fets, Eragny (Val d'Oise). Inicialment s'ha dit que havia quedat greument ferit, segons el mateix diari, però després s'ha confirmat que havia mort.

La víctima hauria fet a classe una sessió sobre la llibertat d'expressió i hauria mostrat caricatures de Mahoma, un fet que forma part de la investigació com a possible mòbil de l'atac. Diversos mitjans francesos indiquen que l'atacant era un jove de 18 anys nascut a Moscou però d'origen txetxè, suposadament de religió musulmana. La policia s'ha presentat a la zona dels fets en ser alertada que hi havia un jove amb una arma blanca de grans dimensions. Segons aquestes informacions, el noi s'ha enfrontat a la policia amb molta agressivitat i els agents han respost a trets. Posteriorment s'ha trobat el cadàver de la víctima i una foto del cap decapitat que l'atacant hauria difós a Twitter. 

 

 

 

Comentaris