El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Guaidó demana a la UE “més pressió” contra Maduro
  • CA

 

L’autoproclamat “president interí” de Veneçeula, Juan Guaidó, ha demanat aquest divendres a la UE “més pressió” contra Nicolás Maduro i el seu govern, reclamant en concret que aprofundeixi les sancions contra la cúpula dirigent.

 

“La UE ha d’augmentar la pressió i donar suport a la causa democràtica veneçolana, que és el parlament”, ha dit el líder opositor en un míting multitudinari que ha celebrat des de la plaça Bolívar del municipi de Chacao, a l’àrea metropolitana de Caracas.

 

Guaidó ha donat les gràcies a la UE perquè “la pressió que està exercint és molt important”. En aquest sentit, ha comentat que “el desconeixement a Maduro és fonamental”.

 

No obstant això, ha considerat que “s’ha d’aprofundir en el tema de les sancions” i ha aclarit que les adoptades per la UE i països com Estats Units, Canadà o Suïssa contra “funcionaris corruptes i violadors dels drets humans sí han funcionat”. “Ens han portat fins aquest punt”, ha esgrimit.

 

Guaidó s’ha mostrat convençut que el bloc comunitari atendrà les seves demandes: “Sé que [la UE] serà molt més contundent en els propers dies”.

 

La UE ha deixat clar que no reconeix les eleccions presidencials del passat 20 de maig, en les quals Maduro basa el seu segon mandat, i ha expressat el seu suport a l’Assemblea Nacional, presidida per Guaidó, si bé fins ara s’ha resistit a reconèixer-lo com a “president encarregat” de Veneçuela.

 

Els 28 van discutir divendres en el Comitè de Política i Seguretat (COPS) la possibilitat d’atorgar a Guaido aquest reconeixement. Espanya l’ha proposat però Grècia i Àustria s’han negat, segons fonts de la UE.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa