Grècia gira a la dreta amb la victòria del conservador Mitsotakis

Nova Democràcia guanyaria les eleccions generals amb una forquilla de 38% al 42% dels vots

El partit Nova Democràcia del conservador Kyriakós Mitsotakis guanyaria les eleccions generals segons les primeres enquestes a peu d'urna. I ho faria amb una àmplia majoria. Nova Democràcia obtindria un percentatge d'entre el 38% i el 42% dels vots, 16 punts més que el partit d'Alexis Tsipras. L'esquerra de Syriza va arribar al govern el 2015 amb una agenda de canvi que no ha pogut portar a la pràctica. Alexis Tsipras es va haver de doblegar a la troica dels creditors de Grècia. Això, i errors de gestió com els incendis d'ara fa un any, que van costar la vida a més de 100 persones, li poden passar una alta factura. Tsipras va ser el gran vencedor fa quatre anys amb més d'una tercera part dels vots, mentres que Nova Democràcia, després de tres anys al govern, no arribava al 28%.

 
 

Comentaris (5)
odisea Fa 2 mesos
Los que la arruinaron y se llevaron la pasta,vuelven al poder ,poca memoria tienen,pero ya se arrepentiran.
Ramon Fa 2 mesos
En realitat, si hi ha quelcom polític a l'Argentina que pot emparentar-se amb el feixisme és l'adversari de Macri. El peronisme. I consti que no he dit identificar. Només emparentar.
Ramon Fa 2 mesos
"... el feixista Macri". Veieu què deia? Només des de la pertorbació mental es pot tenir Macri per feixista. Però aquesta és la fórmula i la indigència política dels progrés. Escorar per la cara l'adversari en un extrem encara que no hi sigui, o en una dreta que, cas del nacionalisme català, ni de conya hi respon.
Ramon Fa 2 mesos
A l'esquerra de Convergència, ja no diguem de Junts per Catalunya, pràcticament no hi ha espai. Espai polític real, vull dir. No xerrameca. Cap esquerra de cap democràcia hi difereix gaire ni va més enllà en res. Per això, els dels tripartits els diuen que són mooooolt de dretes. Cosa que és mentida. Però és per fer-se lloc.
Pepet de Vallmanya Fa 2 mesos
D'aquí a 4 dies ja ploraran de nou ... com a l'Argentina del feixista Macri.