El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Estat Islàmic va executar 163 civils quan intentaven fugir de Mossul, segons l’ONU
  • CA

 

L’Alt Comissionat de Nacions Unides per als Drets Humans, Zeid Raad al-Hussein, ha denunciat aquest dimarts que el grup terrorista Estat Islàmic va executar 163 civils l’1 de juny quan tractaven de fugir de la zona oest d’aquesta localitat del nord de l’Iraq.

 

“La brutalitat de Daesh i d’altres grups terroristes sembla no tenir límits. Ahir, el meu personal em va informar que encara hi ha estesos als carrers del barri d’Al-Shira, a l’oest de Mossul cadàvers d’homes, dones i nens, després que almenys 163 persones morissin per trets de Daesh l’1 de juny per impedir-los que fugissin”, ha assegurat l’Alt Comissionat, en un discurs a la seu de Nacions Unides a Ginebra.

Zeid ha dit que el personal de l’Alt Comissionat també ha rebut informes de persones desaparegudes en aquest barri de l’oest de Mossul. “Condemno de nou en els termes més enèrgics aquests atacs covards i repugnants perpetrats contra persones innocents per part de cruels terroristes que operen en moltes parts del món”, ha assegurat.

 

L’Alt Comissionat de Nacions Unides per als Drets Humans ha subratllat que “el terrorisme” ha de ser eradicat a tot el món mitjançant l'”acció governamental” però una “acció intel·ligent”. “La lluita antiterrorista ha de realitzar-se de forma intel·ligent, preservant els Drets Humans de tots”, ha reblat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa