Estat Islàmic reivindica el doble atemptat a l'Iran

L'atac ha causat fins ara vuit morts

 

Homes armats han atacat a primera hora d'aquest dimecres el Parlament i el mausoleu de l'aiatol·là Ruholla Musevi Khomeini a Teheran. Poques hores després l'Estat Islàmic ha reivindicat l'atemptat. Les darreres informacions indiquen que s'han produït set morts i que un dels atacants s'ha immolat. D'acord amb l'agència de notícies Fars, que cita fonts de la seu legislativa, un grup d'almenys tres homes armats amb fusells d'assalt i pistoles s'ha obert pas cap a l'interior del Congrés disparant contra els guàrdies de seguretat situats a l'entrada.

 

 

  

Un agent ha resultat ferit i, segons algunes fonts parlamentàries, hauria mort, encara que aquest extrem no està confirmat. A més, dos civils més, que es trobaven a l'Assemblea per reunir-se amb els representants de les seves circumscripcions electorals, han patit lesions. El diputat iranià Akbar Ranjbar Zadeh ha assegurat que un dels atacants ha estat acorralat per les forces de seguretat i detingut.

 

 

No obstant això, més legisladors afirmen que el tiroteig "encara continua al Parlament", mentre que diferents fonts asseguren que els agressors han aconseguit escapar. Poc després, s'ha desenvolupat un altre tiroteig a un altre punt de la capital iraniana: el mausoleu de Khomeini, el principal impulsor de la Revolució Islàmica del 1979 que va posar fi al règim del xa a l'Iran, que rep la visita diària de nombrosos pelegrins de diferents llocs del país.


Al començament s'ha parlat d'un sol atacant però la premsa local sosté que n'hi ha diversos. Fars assenyala que en són tres i que dos d'ells han disparat contra els pelegrins però que finalment han estat detinguts. El tercer, d'acord amb l'agència de notícies, s'ha immolat.

Aquests fets tenen lloc en plena crisi entre els països del Golf per la decisió de l'Aràbia Saudita i els seus aliats de trencar relacions amb Qatar, a qui acusen de finançar grups terroristes i afavorir l'agenda política de l'Iran, potencia rival del regne sunnita. La nació persa està implicada en els principals conflictes regionals. En la guerra civil de Síria lluita al costat del Govern de Bashar al-Assad, mentre que al Iemen afavoreix els houthis, que desafien l'autoritat del Govern d'Abd Rabbuh Mansur Hadi, amb el suport de l'Aràbia Saudita.

 

Comentaris