Estat Islàmic declara la seva primera "província" a la regió de Caixmir

Busca reforçar la seva posició després que el grup fos expulsat del seu "califat" a l'Iraq i Síria a l'abril

L'organització terrorista Estat Islàmic ha declarat aquest dissabte la seva primera "província" a la disputada regió de Caixmir després d'un assalt que, segons el grup, s'ha cobrat les vides d'un nombre encara indeterminat d'efectius de seguretat, un gest considerat inicialment de cara a la galeria, donada la gairebé nul·la presència del grup a la zona, però que ha alarmat experts especialitzats.

Estat Islàmic ha realitzat l'anunci a través del seu mitjà oficiós, l'"agència de notícies" Amaq, que ha proclamat l'existència de la "wilaya d'Hind" als voltants de la ciutat d'Amshipora, a la localitat caixmirana de Shopian.

La declaració d'EI estableix que la nova província sembla haver estat dissenyada per reforçar la seva posició després que el grup fos expulsat del seu "califat" a l'Iraq i Síria a l'abril, on en algun moment controlava milers de quilòmetres de territori.

"L'establiment d'una 'província' en una regió on no té res que s'assembli a una presència real és absurd, però ni molt menys cal descartar-ho", ha declarat la directora de SITE, grup encarregat del rastreig i la identificació d'organitzacions terroristes Rita Katz.

 

"El món pot emetre un sospir d'exasperació davant aquestes inciatives, però cal tenir en compte que, per al gihadisme en aquesta regió, és important com a puntal per reconstruir el mapa del 'califat' d'EI".

Els separatistes han combatut durant dècades un conflicte armat contra el Govern indi en la majoria musulmana de Caixmir. La majoria d'aquests grups volen la independència de Caixmir o unir-se al Pakistan, el rival històric de l'Índia però no han cercat, com l'Estat Islàmic, establir un imperi a tot el món musulmà.

 

Comentaris