Esbroncada del president de la CE als europarlamentaris que no assisteixen al ple

Jean-Claude Juncker acusa al Parlament Europeu de ser "molt ridícul"

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha acusat aquest dimarts al Parlament Europeu de ser "molt ridícul" per la poca presència d'eurodiputats en un debat de balanç sobre la presidència maltesa. "El Parlament no és seriós", ha assegurat Juncker, que ha dit que si en comptes del primer ministre maltès, Joseph Muscat, el debat hagués estat "amb Merkel o Macron" hi hauria "la sala plena". "Li demano que tingui una actitud més respectuosa"; li ha replicat el president de la cambra, Antonio Tajani. "Sou ridículs", ha contestat Juncker, visiblement molest, assegurant que aquest matí només hi havia a Estrasburg una trentena de membres dels 751 eurodiputats.

 

 

"No és la Comissió Europea que ha de controlar el Parlament, sinó el Parlament a la Comissió Europea", ha indicat Tajani. "El Parlament Europeu és ridícul, molt ridícul", ha reiterat, per la seva banda, Juncker. "Mai tornaré a venir a una reunió d'aquest tipus", ha conclòs. 

 

 

La picabaralla ha arribat durant el debat, a primera hora del matí, per fer balanç de la presidència maltesa de la Unió Europea, que es va acabar a finals de juny. Els eurodiputats celebren sessió plenària a Estrasburg des d'aquest dilluns fins a dijous. 

 

Comentaris