Els Emirats Àrabs i Bahrain signen acords de pau amb Israel

L'Autoritat Palestina hi veu una "traïció"

Els governs de la Unió dels Emirats Àrabs i Bahrain han signat aquest dimarts sengles acords amb Israel per normalitzar les seves relacions amb el país, durant un acte a la Casa Blanca. El president dels Estauts Units, Donald Trump, ha definit la jornada com "un dia històric per a la pau a l'Orient Pròxim".

Per la seva banda, el ministre d'Exteriors emiratí, Abdulá bin Zayed, ha dit que Abú Dhabi "està privilegiat per jugar un paper per a la pau", mentre que el president d'Israel, Reuven Rivlin, ha convidat delegacions dels Emirats i de Bahrain a fer una visita a Jerusalem després de la signatura dels acords.

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, també ha manifestat abans de la signatura a través del seu compte a Twitter que es tracta d'un dia històric per a Israel", amb què s'arriba a "una pau des de la fortalesa".

A l'inici de la cerimònia, Trump ha destacat que la signatura d'aquests acords suposa "l'aurora d'un nou Orient Pròxim". "Estem aquí aquesta tarda per canviar el rumb de la història", ha afegit.

 

Oposició Palestina

Trump havia indicat minuts abans de la cerimònia que "més països" aconseguiran acords similars amb Israel, enmig de les denúncies de l'Autoritat Palestina, que els considera "una traïció a la causa palestina i a Jerusalem".

EAU i Israel van anunciar el seu acord el 13 d'agost, i Bahrain ho va fer després: són el tercer i quart país, respectivament, a normalitzar les seves relacions amb Israel. El primer va ser Egipte, el 1979, i el segon, Jordània, el 1994.

 

Comentaris