El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els líders europeus estan “tristos” i “alleugerits” amb “l’únic acord possible” pel Brexit
  • CA

 

“Un moment trist, una tragèdia”. Amb aquestes paraules ha definit el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, el resultat de la cimera d’aquest diumenge a Brussel·les, on s’ha avalat l’acord pel Brexit. Els líders europeus han admès estar “tristos”, i alguns, com la cancellera alemanya Angela Merkel, han definit l’ambient com “ambivalent”. “Hi ha tristesa, però també alleugeriment”, ha dit la cancellera alemanya. Per la seva banda, Theresa May ha negat estar trista, tot i que ha reconegut que “altres líders europeus” i alguns ciutadans britànics ho estan. “Estic plena d’optimisme”, ha dit la ‘premier’ britànica, que ha recordat que el Regne Unit marxa de la UE “però no d’Europa”. “Seguirem sent amics i veïns”, ha dit.

 

La primera ministra britànica ha reiterat en roda de premsa que ara el parlament de Westminster haurà de ratificar l’acord, i ha evitat valorar si dimitirà els diputats no l’avalen. “Això no va sobre mi”, ha dit May. “Si algú es pensa que hi ha una altra negociació possible per fer, no és el cas”, ha afegit, en la línia del que havia dit abans Juncker, que parlava del pacte actual com “l’únic possible”. “És el resultat d’unes negociacions difícils, és el millor acord possible, l’únic acord possible”, ha reiterat May. 

  

 

La primera ministra britànica també ha rebutjat un segon referèndum sobre el Brexit. “No hi ha d’haver un segon referèndum, ja vam votar per marxar de la UE”, ha insistit. “Ara hem de complir amb el resultat”, ha dit, afegint que treballarà per aconseguir l’aval dels diputats al pacte. Pel que fa a Gibraltar, May ha reiterat el que va assegurar dissabte al vespre, que Londres sempre negociarà “pel conjunt” del Regne Unit, inclòs el penyal. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa