El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els laboristes diuen que canviaran el pla ‘Brexit’ que proposa l’actual govern britànic si guanyen les eleccions
  • CA

 

El Partit Laborista diu que refarà el pla ‘Brexit’ que proposa el govern de la primera ministra, Theresa May, i que establirà “noves prioritats” durant les negociacions amb Brussel·les. Segons el diputat laborista i responsable del ‘Brexit’ a l’oposició, Keir Starmer, si els laboristes guanyen les eleccions garantiran de forma “immediata i unilateral” els drets dels europeus residents al Regne Unit l’endemà mateix de les eleccions. A més, tot i acceptar que el Regne Unit sortirà del mercat únic, no descarten seguir dins la unió duanera. Starmer també ha acusat May de ser “rígida i temerària” i ha optat per donar més poder al parlament per rebutjar un acord amb Brussel·les “si no és prou positiu”.

En una entrevista a la BBC Radio 4, Starmer ha criticat l’estratègia negociadora de May i l’ha acusat de “descartar totes les opcions abans de començar les converses”, una posició “rígida i temerària” que deixa “molt poc a negociar”. El responsable del ‘Brexit’ a l’oposició assegura que els laboristes volen ser “intel·ligents i flexibles”, ja que negociar la sortida del Regne Unit de la UE “és la negociació més important des de la Segona Guerra Mundial”.
 

A més, el fet de garantir “l’estatus legal” dels tres milions d’europeus que resideixen al Regne Unit i la voluntat d’aconseguir “un acord similar pels britànics que viuen a d’altres països la UE”, no és només “una prioritat” pels laboristes sinó que, segons Starmer, “millorarà el to” de les negociacions amb Brussel·les. “L’actitud del govern de Theresa May” que “només ha fet que dir ‘no’ i ‘fora'” s’ha percebut com una “negativa a la col·laboració” per part de les institucions europees, alerta Starmer.
 

El responsable del ‘Brexit’ a les files laboristes també ha fet una crida a reconsiderar quines lleis europees cal rebutjar i quines cal adaptar a la legislació britànica, per evitar que el ‘Brexit’ suposi un “retrocés” pel que fa als drets dels treballadors, la seguretat dels consumidors i d’altres “estàndards vitals”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa