Els independentistes iemenites anuncien la presa del Palau Presidencial d'Aden

Des de l'inici dels combats han mort més de 38 persones i el nombre de ferits supera els 119

Els independentistes iemenites han anunciat que el Palau Presidencial de la ciutat d'Aden, seu del Govern iemenita, està sota el seu control, en el que suposaria, de confirmar-se, la consumació simbòlica del cop d'estat llançat dimecres passat contra les autoritats reconegudes per la comunitat internacional.

La conquesta del palau arriba hores després que fonts del Govern confirmessin que els independentistes havien assumit el control de tots els campaments militars de la localitat.

Els separatistes del grup anomenat Cinturó de Seguretat actuen a les ordres del Consell de Transició del Sud, que fins a aquesta setmana ha estat membre de la coalició de suport al Govern iemenita contra la insurrecció huthi.

No obstant això, un tercer grup en discòrdia de la coalició, l'islamista Al Islà, va llançar en els últims dies varis atacs contra els independentistes, un dels quals va costar la vida a més d'una trentena de guerrillers, en el que va suposar la ruptura de la fràgil coalició.

 

Els independentistes van fer dimecres un primer intent --fallit-- per conquistar el palau, aprofitant que el president del país, Abd Rabbu Mansur Hadi, està exiliat a l'Aràbia Saudita.

Des de l'inici dels combats han mort més de 38 persones i el nombre de ferits supera els 119, segons fonts mèdiques. Milers de civils a la ciutat estan atrapats per les hostilitats, encara en curs, i el port d'Aden, una de les principals vies d'ajuda humanitària, es troba amenaçat.

 

Comentaris