El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els EUA preparen noves sancions contra alts càrrecs veneçolans
  • CA

L’Administració del president dels Estats Units, Donald Trump, està preparant noves sancions contra alts càrrecs veneçolans vinculats al dirigent de Veneçuela, Nicolás Maduro, en resposta a la instal·lació de l’Assemblea Nacional Constituent, segons han informat diversos funcionaris del govern nord-americà. Les noves mesures, que podrien ser aprovades aquesta setmana, tindran com a objectiu impedir l’entrada dels alts càrrecs als Estats Units, així com prohibir qualsevol tipus de relació comercial entre els funcionaris sancionats i ciutadans nord-americans.

 

El 26 de juliol Washington va anunciar la imposició de sancions contra 13 alts càrrecs de Veneçuela, entre ells membres del govern i dels principals cossos de seguretat, en un intent per augmentar la pressió sobre l’Executiu de Maduro i aconseguir que renunciï a la Constituent. La Casa Blanca no ha descartat la possibilitat d’imposar sancions contra el sector petrolier veneçolà en el futur. “Volem fer més si les accions de Maduro continuen en aquesta línia, però no ho farem tot d’una sol cop”, ha indicat un membre de la Casa Blanca.

L’Administració Trump ha reiterat que l’Assemblea Nacional Constituent de Maduro és una eina del president veneçolà per cimentar la dictadura al país. A final de juliol, el secretari del Tresor nord-americà, Steven T. Mnuchin, va advertir que les persones que sortissin escollides per a la Constituent també “podrien exposar-se a sancions”, ja que estarien contribuint a l’erosió del procés democràtic i de les institucions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa