El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els EUA amenacen Corea del Nord
  • CA

 

L’ambaixadora dels Estats Units davant les Nacions Unides, Nikki Haley, ha advertit aquest dimecres que el Govern nord-americà respondrà al llançament d’un míssil balístic intercontinental per part de Corea del Nord recorrent a l’ús de la “força militar” si és necessari, si bé ha matisat que “prefereix” no “anar en aquesta direcció”.

Les declaracions de Haley han tingut lloc en el marc de la reunió d’emergència del Consell de Seguretat de l’ONU, convocada el dia abans per abordar el llançament d’un projectil que Pyongyang va assegurar que podria abastar qualsevol part del planeta.

La nord-americana ha indicat que les últimes accions del Govern de Kim Jong-un estan “tancant ràpidament” les portes al fet que s’arribi una solució diplomàtica. “No ens equivoquem. El llançament d’un míssil balístic intercontinental de Corea del Nord és una clara i profunda escalada militar“, ha assenyalat Haley en la seva intervenció en el consell, segons ha recollit l’agència sud-coreana de notícies Yonhap.

“El règim de Corea del Nord ha dit obertament que la intenció dels seus míssils és llançar armes nuclears per abastar ciutats dels Estats Units, Corea del Sud i el Japó, i ara té més capacitat per fer-ho”, ha afirmat.

 

L’ambaixadora ha assegurat que, en aquest context, Washington està preparat per “utilitzar la seva gamma completa de capacitats de defensa”. “Una de les nostres capacitats resideix en la nostra considerable força militar. La farem servir si hem de fer-ho. Però preferim no haver d’anar en aquesta direcció”, ha afegit.

 

Haley, d’altra banda, també ha advertit de la necessitat que els països triïn si volen fer negocis amb Corea del Nord o amb els Estats Units. “Hi ha països que estan permetent o fins i tot impulsant el comerç amb Corea del Nord, violant així les resolucions del consell”, ha explicat. “A aquests països també els agradaria seguir amb els seus acords comercials amb els Estats Units. I això no passarà”, ha amenaçat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa