El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Regne Unit assegura que sortirà de la UE encara que no aconsegueixi un acord
  • CA

 

El ministre britànic del Brexit, David Davis, ha assegurat aquest dilluns que el seu país està preparat per abandonar el bloc comunitari sense arribar a aconseguir un acord que en fixi els termes de la sortida. “Si vostè va a una negociació sense la capacitat d’abandonar-la, vostè tindrà un resultat dolent en aquesta negociació”, ha assegurat Davis, en declaracions a la cadena de ràdio de la BBC, després de manifestar la seva confiança en què el Regne Unit aconseguirà un pacte amb la Unió Europea.

Els estats membre “tenen els seus propis interessos, per la qual cosa és important que tinguem l’opció d’abandonar-la, que no crec que hagi de ser així però que si passa, puguem abandonar la negociació”, ha argumentat el ministre responsable del procés de sortida de la Unió Europea.

 

Davis també ha defensat la gestió de la primera ministra del país, Theresa May, i ha rebutjat les crítiques que ha dedicat a la cap del Govern l’exministre de Finances George Osborne. “Ella està bé, està posant-se a treballar”, ha assegurat Davis, en una altra entrevista concedida a la cadena de televisió ITV News. Davis ha subratllat que May no està lamentant-se pels resultats de les eleccions legislatives, en les quals la seva formació, el Partit Conservador, va perdre la majoria absoluta que ostentava, i ha defensat la seva gestió. “Ella és una primera ministra formidablement bona”, ha assenyalat.

Quant al procés del Brexit, Davis ha dit que el poble britànic va demanar clarament en el referèndum celebrat el juny del 2016 que el país assumís el control de les seves fronteres, la qual cosa comporta abandonar el mercat únic.

 

Davis ha rebutjat a més les crítiques de l’exministre de Finances George Osborne, qui va assegurar que May és un “cadàver ambulant”. “Veig increïblement autoindulgent per al partit tory estar abordant aquest tipus de coses”, ha assegurat el ministre del Brexit. “La nostra feina és seguir treballant per gestionar el país”, ha afegit.

 

Davis ha subratllat que, malgrat dependre dels unionistes del Partit Democràtic de l’Ulster (DUP) per poder seguir governant, la seva formació no canviarà la seva posició en temes com l’avortament i el matrimoni homosexual. “No assumim les seves opinions, no adoptem les seves polítiques”, ha assenyalat. “Simplement hem tornat al Govern amb un govern en minoria. El nostre deure és fer-lo treballar, fer-lo treballar per al poble britànic”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa