El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El principal sospitós de l’atac a la mesquita de Londres és un gal·lès
  • CA

 

La policia britànica ha informat que un dels principals sospitosos de l’atemptat del passat dilluns a la mesquita de Finsbury Park –que va deixar un mort i més d’una desena de ferits– podria ser Darren Osborne, un gal·lès de 47 anys, casat i amb quatre fills.

 

Segons  el diari britànic The Guardian, el sospitós va ser detingut en el lloc de l’atac sota sospita de “comissió, preparació o instigació del terrorisme, incloent-hi assasinat o intent d’assasinat”. També se l’acusa d’haver expressat opinions en contra de la religió musulmana. Segons alguns testimonis, Osborne hauria conduit una camioneta en contra d’alguns fidels de la mesquita, a la vegada que cridava “vull matar a tots els musulmans”. 

 

 

 

 

Segons The Guardian, alguns veïns del sospitós haurien escoltat insults cap a nens musulmans i afirmen haver vist a Osborne el passat cap de setmana “emborratxant-se i maleint als musulmans, a més d’afirmar que els hi faria algun mal”. La policia britànica sospita que pugui formar part d’algun grup d’extrema dreta.

 

D’altra banda, la comissària de la policia britànica, Cressida Dick, ha explicat que l’atac va ser “clarament en contra dels musulmans” i que “ho tractem com un atac terrorista”. En un vídeo publicat per diari The Telegraph, es mostra la detenció del sospitós, que crida “mateu-me” en el moment de ser arrestat per la policia.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa