El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El pla de Pyongyang per atacar Guam estarà a punt a mitjans d’agost
  • CA

Les Forces Armades de Corea del Nord tindran a punt el pla d’atac contra l’illa nord-americana de Guam, que inclourà el llançament de quatre míssils balístics de mig abast, a mitjans d’agost, segons ha informat aquest dijous l’agència estatal KCNA. El pla d’atac contra Guam, que es troba al Pacífic, ha estat anunciat després que el president nord-americà, Donald Trump, indiqués que respondria amb foc i fúria” a qualsevol amenaça per part de Pyongyang, la qual cosa ha provocat un augment de la tensió entre Corea del Nord i els Estats Units. L’agència nord-coreana ha fet referència a les declaracions del magnat com un “sense sentit” i ha assenyalat que el “diàleg entre les parts no és possible i que amb Trump només funcionarà l’ús de la força”.

L’estratègia d’atac, que està sent desenvolupada pels militars “amb la intenció d’enviar un clar senyal d’alerta a Washington”, serà presentada davant el líder nord-coreà per a la seva posterior aprovació. “Els míssils Hwasong-12 travessaran el cel sobre les prefactures japoneses de Shimane, Hiroshima i Koichi”, indica el document de l’Exèrcit. “Abastaran 3.356 quilòmetres i cauran a uns 30 o 40 quilòmetres de Guam”, afegeix. Les autoritats de Corea del Nord van anunciar aquest dimecres que estaven “examinant acuradament” la possibilitat d’atacar amb míssils l’illa de Guam, on resideixen aproximadament unes 163.000 persones.

 

D’altra banda, el Govern de la Xina ha instat totes les parts a mantenir la calma en el marc de l’escalada de tensió entre Pyongyang i Washington per les proves armamentístiques de la nació asiàtica, que va dur a terme dos assaigs balístics al juliol. El secretari de Defensa dels Estats Units, Jim Mattis, ha instat Pyongyang a canviar de postura i ha alertat que si duu a terme qualsevol tipus d’acció militar s’enfrontarà a la “fi del seu règim i la destrucció de la seva població”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa