El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern mostra disposició a “ajudar” en el cas del periodista turc detingut a Barcelona
  • CA

 

Mentre l’Aeroport del Prat vivia hores de tensió sis dies enrere per la vaga als punts de control, les autoritats policials espanyoles hi detenien discretament Hamza Yalçin, un periodista turc crític amb el president Tarik Erdogan, en el punt de mira pel seu tracte a la premsa després del cop d’estat fallit del 2016. L’alerta sobre la detenció va saltar dies després a través de la seva parella, que va denunciar la situació en mitjans suecs —perquè el detingut té també nacionalitat sueca.

 

Aquest dijous el Govern català ha mostrat la seva preocupació pel cas del periodista turc i, en una piulada a Twitter, ha informat que “ha comunicat a les autoritats espanyoles, sueques i turques” la seva inquietud per la situació de Yalçin. En el mateix missatge, el Govern català es mostra disposat a ajudar per tal de “trobar una solució”.

 

 

La reacció de l’Executiu català arriba després de la demanda de l’Ajuntament de Barcelona, que aquest dimecres ja va reclamar l’alliberament del periodista turc. Organitzacions professionals com Reporters sense Fronteres (RSF) o el Col·legi de Periodistes de Catalunya han mostrat també la seva preocupació per la detenció del periodista.

 

 

El periodista es troba empresonat a Can Brians i es nega a ser extradit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa