El govern grec rectifica i dóna suport a la definició de violació com a sexe sense consentiment

La majoria d'estats de la UE només reconeixen aquest delicte quan existeix violència física, amenaça o coacció, entre ells l'espanyol

El govern grec ha anunciat que dóna suport a la introducció de la definició de la violació com a sexe sense consentiment en una nova llei. L'executiu d'Alexis Tsipras fa així marxa enrere a la seva primera proposta que no comptava amb aquesta tipificació després que generés protestes entre l'oposició i organitzacions internacionals. Segons Amnistia Internacional, dels 28 estats de la UE només 8 basen la seva definició de violació en el consentiment de la víctima, mentre la resta, entre ells Espanya, només reconeixen aquest delicte quan existeix violència física, amenaça o coacció.

Aquesta reforma del codi penal és un dels últims afers sobre el qual ha de decidir el parlament grec abans de les eleccions generals previstes per al 7 de juliol i que van ser convocades per Tsipras després dels mals resultats de Syriza als comicis europeus del maig. AI ha qualificat el suport de Tsipras a aquesta definició com "una victòria històrica" per a tots aquells defensors del canvi i per a "totes les dones a Grècia". L'ONG internacional reivindica que "la violència física no és necessària" perquè es consideri aquest crim com una violació.

 
 

Comentaris