El govern de Hong Kong suspèn la polèmica llei d'extradició

La cap de l'executiu n'ha anunciat l'aturada indefinida i ha assegurat que continuaran consultant els ciutadans abans de prendre cap decisió

El govern de Hong Kong ha anunciat aquest dissabte la suspensió indefinida de la controvertida llei d'extradició que es preveia debatre en seu parlamentària. En una roda de premsa, la cap de l'executiu, Carrie Lam, ha anunciat la decisió i ha assegurat que continuaran consultant els ciutadans abans de prendre cap decisió. "Hem d'aturar-nos i pensar", ha explicat, per després lamentar "el profund dolor i penediment" que li provoca que hi hagi hagut tantes "controvèrsies substancials". Aquesta decisió arriba després de nombroses protestes multitudinàries dels contraris a la llei, l'última el diumenge passat amb més d'un milió de participants, mentre que la següent estava prevista per aquest proper diumenge.

La polèmica llei hauria permès entregar al sistema judicial xinès fugitius que havien trobat refugi a Hong Kong, i havia provocat nombroses crítiques entre els contraris a la norma perquè podria suposar el trasllat de dissidents polítics.

 
 

Comentaris