El govern britànic aprova l'extradició de Julian Assange als Estats Units

Hauran de ser els tribunals britànics els que decideixin el següent pas

El ministre de l’interior britànic, Sajiv Javid, ha anunciat aquest dijous que ha aprovat l’extradició del fundador de Wikileaks, Julian Assange, a Estats Units si bé hauran de ser els tribunals britànics els que decideixin el següent pas.

En declaracions a la BBC, Javid ha indicat que l’australià “està correctament darrere els barrots”. “Hi ha una sol·licitud d’extradició d’Estats Units que s’abordarà als tribunals demà, però ahir vaig firmar l’ordre d’extradició i la vaig certificar, i això anirà davant dels tribunals demà”, ha explicat.

Els advocats d’Assange s’espera que contestin la decisió de Javid, aplanant el camí per un llarg procés d’apel·lació en els tribunals britànics.

El govern nord-americà ha acusat Assange de conspirar amb l’antiga analista d’Intel·ligència militar Chelsea Manning per filtrar material classificat el 2010. El fundador de Wikileaks segueix reclòs a la presó de Belmarsh, a Londres, després del seu arrest per part de la policia a l’ambaixada d’Equador l’11 d’abril, després de estar-hi refugiat set anys per evitar el seu arrest.

 

Assange va ser condemnat a 50 setmanes de presó el passat 1 de maig després de ser declarat culpable d’infringir les condicions de la seva llibertat sota fiança en relació amb una sol·licitud d’extradició prèvia de Suècia, que el buscava perquè respongués d’unes acusacions de violació i agressió sexual.

Després de visitar-lo a l’hospital de la presó aquest dimarts, l’artista dissident xinès Ai Weiwei ha assegurat que la salut d’Assange s’està “deteriorant”.

 

Comentaris