El fotoperiodista egipci Shawkan, alliberat després de gairebé sis anys a la presó

Mahmoud Abou Zeid va ser detingut després de cobrir la repressió d'una protesta en suport del president destituït Mohammed Morsi

 

 

 

El fotoperiodista egipci Mahmoud Abou Zeid, conegut com a Shawkan, ha sigut alliberat després de passar gairebé sis anys a la presó, acusat i condemnat per actes criminals i terrorisme. Shawkan va ser detingut arran de la seva cobertura de la repressió per part de les forces de seguretat egípcies de les protestes en suport de l'expresident Mohammed Morsi. El general Abdelfatah Al-Sisi va accedir al poder gràcies al cop d'estat del 2013 contra Morsi, escollit democràticament després de la revolució de la plaça Tahrir i l'enderrocament del règim de Hosni Mubarak. Tot i la seva posada en llibertat, el fotògraf haurà de passar cinc anys sota supervisió policial i dormir cada nit en dependències policials, segons informa la premsa local.

 

 

Shawkan, de 32 anys, ha estat empresonat des de l'agost del 2013, quan treballava com a fotoperiodista freelance per a l'agència Demotix, amb seu a Londres. En un judici en massa el setembre del 2018 amb més de 700 persones, inclòs membres dels germans musulmans, Shawkan va ser condemnat a cinc anys de presó, que ja havia servit en presó preventiva, i a cinc anys més de llibertat condicional.

 

 

Amnistia Internacional ha celebrat la notícia en un comunicat on afirma que "com a pres de consciència no hauria d'haver passat ni un minut entre reixes". Tanmateix, l'ONG internacional ha lamentat les condicions del seu alliberament.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?