Dos terratrèmols sacsegen el centre d'Itàlia

El primer sisme ha estat de 5,4 graus

Una sèrie de potents terratrèmols han sacsejat aquest dimecres zones del centre d'Itàlia que ja havien patit un sisme d'agost i han provocat tremolors i escenes de pànic en diverses ciutats, entre les quals hi ha la capital, Roma.

  

L'Institut Nacional de Geofísica i Vulcanologia (INGV) ha informat que un primer sisme de magnitud 5,4 en l'escala de Richter s'ha produit a les 19.10 hores. Unes dues hores més tard, i després de diverses rèpliques menors, els sismògrafs han registrat un altre terratrèmol de 5,9.

Després del primer d'aquests successos, els mitjans italians ja havien informat de moments de pànic entre la població i de talls puntuals en els subministraments d'electricitat i telefonia, sobretot a la zona centre del país transalpí.


La població més pròxima a l'epicentre del primer sisme és el poble de Castel Sant'Angelo sul Nera, a la província de Macerata, tot i que també hi ha hagut tremolors a Amatrice, on més de 230 persones van morir per un altre terratrèmol a l'agost. En aquesta última població s'haurien ensorrat alguns immobles que ja eren danyats.

Els Bombers han reconegut que es tracta d'un fet "greu", tot i que de moment cap població ha confirmat víctimes mortals derivades directament dels tremolors. Fonts esmentades per 'Il Corriere della Sera' han informat de diversos ferits a la zona de Visso, província de Macerata.

 

 

L'INGV ha vinculat aquests últims successos amb el sisme del 24 d'agost. La zona centre d'Itàlia està considerada una àrea sísmica de risc, com ha quedat de manifest al llarg dels últims anys amb diversos potents terratrèmols.

 

Comentaris