Detingut als EUA l'expresident de Panamà Ricardo Martinelli

La Interpol va emetre al maig una alerta vermella per mirar d'arrestar Martinelli, acusat d'ordenar una intercepció il·legal de comunicacions amb finalitats polítiques

 

L'expresident de Panamà, Ricardo Martinelli, ha estat detingut aquest dilluns al seu habitatge de la localitat nord-americana de Miami, segons ha informat el Cos d'Agutzils del país. Un advocat de la família Martinelli ha confirmat la detenció en declaracions concedides al diari panameny 'El Siglo'. La Interpol va emetre al maig una alerta vermella per mirar d'arrestar Martinelli, acusat d'ordenar una intercepció il·legal de comunicacions amb finalitats polítiques durant el seu mandat (2004-2009). L'alerta prenia com a referència una petició de la Cort Suprema de Justícia (CSJ) panamenya i arriba després que el Govern sol·licités el 2016 l'extradició de l'expresident del país.

 

Martinelli està acusat d'inviolabilitat del secret i del dret a la intimitat i de delictes contra l'administració pública per les suposades escoltes telefòniques il·legals a més de 150 adversaris polítics. L'expresident, no obstant això, nega els càrrecs i els atribueix a una venjança de l'actual mandatari, Juan Carlos Varela, antic aliat. De ser declarat culpable, Martinelli podria ser condemnat a una pena de fins a 21 anys de presó, si bé aquest és només un cas dels més de deu que té oberts i que van des de la malversació fins als suborns passant per la venda d'indults.

 

Comentaris