El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Corea del Nord afirma que l’últim míssil llançat tenia capacitat per dur un cap nuclear
  • CA

 

El Govern de Corea del Nord ha detallat aquest dimecres que el míssil balístic intercontinental ‘Hwansong-14’ llançat aquest dimarts tenia capacitat per dur un cap nuclear, segons ha informat l’agència estatal nord-coreana de notícies, KCNA. Hores abans, el viceministre d’Indústria Metal·lúrgica, Ri Un Chon, va destacar que l'”èxit” de la prova “és una manifestació de la voluntat invencible de la Corea i de la gran capacitat de la seva autosuficient indústria de defensa”.

  

“És a més una gran victòria històrica per posar fi a la persistent amenaça de guerra nuclear imposada pels Estats Units contra Corea del Nord”, va ressaltar, en declaracions a aquesta agència. Les autoritats nord-coreanes van indicar aquest dimarts que el míssil, que va ser llançat sota la supervisió del líder del país, Kim Jong-un, podria abastar qualsevol punt geogràfic del planeta. Segons el líder nordcoreà, es tracta “d’un regal pels malparits nordamericans”.

La cadena de televisió estatal nord-coreana va dir que el ‘Hwansong-14’ va arribar a assolir una altitud de 2.802 quilòmetres i va impactar contra el seu objectiu després de volar durant 39 minuts. “L’assaig del llançament s’ha dut a terme amb l’angle més pronunciat possible i no ha tingut cap efecte negatiu per als països veïns”, van assegurar els mitjans estatals nord-coreans en un comunicat.

 

El missatge de Corea del Nord arriba després que les forces militars dels Estats Units estimessin que Corea del Nord havia llançat un míssil balístic d’abast intermedi. Després del llançament del projectil, el president de Corea del Sud, Moon Jae-in, va convocar una reunió d’emergència del Consell de Seguretat Nacional per analitzar els fets.

El llançament ha tingut lloc dies després de la reunió entre Moon i el president nord-americà, Donald Trump, a Washington, en la qual el mandatari del país nord-americà va donar oficialment per acabada l’era de la “paciència estratègica”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa