Com a mínim 283 morts per l'huracà 'Matthew' a Haití

El pas de l'huracà ha afectat especialment la zona sud del país caribeny

 

El balanç, encara provisional, de morts a l'àrea sud d'Haití s'ha elevat aquest dijous a 283, després del pas de l'huracà 'Matthew' pel país, el més afectat fins ara per aquesta tempesta que ha recuperat la categoria quatre.

Al voltant de 30.000 persones es troben en albergs improvisats en 12 comunes del departament del sud, segons ha informat l'agència haitiana de notícies AlterPresse, mentre que unes 35.000 continuen sense refugi.

 

 

El balanç, oficial però encara parcial, podria elevar-se en les properes hores, ja que encara no s'han publicat les xifres d'altres àrees del país.

 

 

El cap de l'Oficina de Coordinació d'Assumptes Humanitaris de l'ONU (OCHA) al país caribeny, Enzo di Taranto, ha assenyalat que precisament la regió sud ha estat la més afectada.

 

 

Taranto ha explicat, a més, que si "el temps ho permet", l'agència farà una avaluació sobre el terreny per establir dos centres d'operació de coordinació amb la Missió d'Estabilització de l'ONU a Haití (MINUSTAH), a Les Cayes i en Jeremie, la població més afectada.

 

 

Florida es prepara per a la seva arribada

Els Estats Units, i especialment l'estat de Florida, espera l'arribada del devastador huracà. Segons les previsions, passarà per la costa est de Florida, Georgia i Carolina del Sud entre aquest divendres i dissabte.

 

Comentaris